Besøg af Gatekeepers

Gudenå Hospice havde den 11. december besøg af Eik Egeberg, formand for ”Gatekeepers” i Horsens. Gatekeepers er en forening af frivillige, der indsamler midler, ved at arbejde som dørvogtere ved større musik arrangementer i Horsens. Gatekeepers har tidligere doneret midler til indkøb af en barvogn til Gudenå Hospice og Eik Egeberg medbragte denne gang en donation på 5.000 kr. til støtte til det frivillige arbejde på Gudenå Hospice.

De frivillige ved Gudenå Hospice var repræsenteret ved Ruth Sandved og Ulla Hjerrild, som er nogle af hovedkræfterne bag ”Torsdags-baren” på Gudenå Hospice. Og de to engagerede kvinder var ikke i tvivl om hvad donationen skal bruges til:

”Vi har en kæmpe succes med ”Torsdags-baren” her på hospice, da det er anledning for patienter og pårørende til at få et lille frikvarter fra det der er sorgfuldt og svært, når man er  indlagt her. Donationen fra Gatekeepers skal bruges til at holde vognen i gang, noget der koster ca. 4.000 kr. årligt”, fortalte de to frivillige.

Ulla og Ruth brugte anledningen til at fortælle Eik Egeberg om det fine initiativ med ”Torsdags-baren”: ”Når vi holder ”Torsdags-bar” i orangeriet, er der oftest en frivillig der sørger for levende musik enten klaver eller guitar. Baren har været i gang i et år nu og den er næsten altid velbesøgt. De fleste gæster er pårørende, men ofte kan patienter også deltage og der er også mulighed for at man kan deltage i baren, selv om man ligger i sin seng. Ofte har sygeplejerskerne også tid til at kikke forbi og det skaber en dejlig følelse af fællesskab. Drinksene kan både være med og uden alkohol og vi synes selv, at vi efterhånden har et større repertoire inden for drinks” fortæller de to frivillige.

På billedet ses fra venstre Ruth Sandved, hospicechef Kirsten Ørom Larsen og formand for Gatekeepers Eik Egeberg.

Sommersang i hospicehaven var en succes

Sikke en fantastisk aften! Tusind tak til de frivillige og støtteforeningen for at lave dette fine arrangement og tusind tak til de ca 175 mennesker der kom forbi og gjorde aftenen helt speciel!

Så blev stue 10 og 11 klar

Der er lige ved at blive lagt sidste hånd på stuerne, så de står klar til indvielsen senere i dag og kan modtage de første patienter i morgen.

Glædelig jul og godt nytår

Julen blev skudt i gang på Gudenå Hospice allerede ugen før 1. december. De frivillige pyntede det hele fint og juletræerne blev båret ind. Lidt tidligt, kan man måske mene, men for patienter og pårørende på hospice, kan det være rart at mærke stemningen, varmen og den hygge der knytter sig til julen. Og så gør det ikke noget at vi går lidt tidligt i gang.

De frivillige har i den grad båret julen ind og uden dem var julen bare ikke det samme!

Og jul har der været, med julemusik, gospelkoncert, små adventsgaver til patienterne fra de frivillige, julefrokost, julegudstjeneste og mange andre jule-herligheder! Nu går vi juledagene i møde og juleaften har en del af personalet deres familier med og alle vil gøre deres til, at det bliver en god juleaften for patienter og pårørende.

Her på Gudenå Hospice vil vi gerne ønske alle en glædelig jul og et fredfyldt nytår!

To nye stuer står klar

Vi havde aflevering af byggeriet af de sidste stuer den 20. december. Det betyder, at vi kan åbne to stuer mere ved årsskiftet, så der i alt bliver 11 sengepladser. Samarbejdet med Tømrerfirmaet Ole T. Sørensen, som har været hovedentreprenør på byggeriet, har været utroligt fint og generne fra byggeriet har været minimale. Vi glæder os meget til at tage de to nye stuer i brug og ikke mindst til at tage imod de nye medarbejdere i januar!

Det begynder at ligne noget

Håndværkerne er i fuld sving. Lige nu er de ved at lægge det sidste gulv…

“Hansen Event” har doneret 10.000 kr. til indkøb af en barvogn med tilbehør til Gudenå Hospice.

Vognen skal bruges til et ugentligt “frikvarter” for patienter og pårørende, hvor de inviteres til at nyde cocktails i orangeriet. Det er frivillige der fungerer som bartendere og sørger for klaverspil, når baren åbnes hver torsdag aften. På billedet ses Eva og Ruth i fuld gang som bartendere – de lagde ud med Mojitoes – med og uden alkohol – og stemningen var høj ved indvielsen af barvognen!

Tusind tak til “Hansen Event” for den flotte donation!

Håndværkerne er i fuld gang

Håndværkerne er i fuld gang, både inde og ude! Vi glæder os til at det hele er på plads, så vi kan byde velkommen til endnu flere patienter.

Indvielse af klaver

Y’s Men’s Club i Tørring donerede et klaver til 25.000 kr. i anledning af deres 25 års jubilæum. Det var medlem og frivillig på Gudenå Hospice, Rigmor Løwendahl der stod for overrækkelsen til Hospicechef Kirsten Ørom Larsen.

Eva Sun Nyo

Søndag den 12. november havde patienter, pårørende og personale på Gudenå Hospice fornøjelsen af at høre Eva Sun Nyo. Koncerten var arrangeret af gruppen “Kunstnere i Hospice”.